Wetsus is een onderzoeksinstituut waarin bedrijven en universiteiten uit heel Europa samenwerken om wereldwaterproblemen op te lossen. Wereldwijd is sprake van een groeiend tekort aan schoon water. Wetsus richt zich op de ontwikkeling van nieuwe technologie├źn op het gebied van duurzaam water.

Binnen Wetsus werken onderzoekers van diverse universiteiten en andere kennisinstellingen. Zij doen promotieonderzoek naar alles op het gebied van scheidingstechnologie en biotechnologie met als doel om water te behandelen en duurzaam te gebruiken.

De thema`s van het onderzoek worden bepaald door de bedrijven, die zich als participant aan Wetsus verbonden hebben. Hierbij moet je denken waterleidingbedrijven, ingenieursbureaus, waterschappen, grote industrie├źn en startende bedrijven. Zij benaderen Wetsus met een idee of probleem op het gebied van water. Wetsus gaat vervolgens op zoek naar mensen die onderzoek kunnen doen voor deze bedrijven. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in de laboratoria van Wetsus en moet leiden tot uitvindingen die de bedrijven dan kunnen gebruiken. Hierdoor hopen we de wereld duurzamer te maken en ook de Nederlandse watersector te versterken.

Wat onderzoekt Wetsus?